27 Σεπτεμβρίου 2020 ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αναζητήστε στην Πύλη Σύνθετη αναζήτηση

13/05/2008

ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΤΟ 18Ο ΚΑΙ 19Ο ΑΙΩΝΑ

Δήμος ’ργους

Στις αρχές του 18ου αιώνα το ’ργος είχε πληθυσμό τριακόσιους Έλληνες και δεκαπέντε με είκοσι Τούρκους. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού κρίνεται εξόχως σημαντική για την ταυτότητα της πόλης.
Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα πολλοί ξένοι περιηγητές θα επισκεφθούν το ’ργος, προκειμένου να ερευνήσουν τις αρχαιότητες της περιοχής του. Δύο Γάλλοι, ο Fauvel και ο Foucherot με τον Παυσανία στο χέρι θα διασχίσουν ολόκληρη την Πελοπόννησο : Κόρινθο, ’ργος, Μυκήνες, Επίδαυρος, Τριπολιτσά, Σπάρτη, Μεσσηνία, Ολυμπία. Στο ’ργος συγκεκριμένα ο Foucherot διαπίστωσε ότι όλοι οι κάτοικοι ήταν αμαξάδες - αγωγιάτες.
Την τελευταία δεκαετία του 18ου αιώνα ο μεγάλος αριθμός των ερειπωμένων σπιτιών στο ’ργος έδειχνε τις συνέπειες της συμμετοχής των Ελλήνων της περιοχής στο τελευταίο Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Οι Αλβανοί κατέστρεψαν ολόκληρη την περιοχή του ’ργους και τ΄ Αναπλιού μετά την αιματηρή καταστολή του ξεσηκωμού, κατόρθωσαν να συντρίψουν την τουρκική δύναμη που είχε κινηθεί εναντίον τους, ρίζωσαν στην Αργοναυπλία, όπου οχυρώθηκαν και λυμαίνονταν την περιοχή. Πολλοί από τους κατοίκους τότε του ’ργους είχαν μεταναστεύσει για να σωθούν. Η επιδημία άλλωστε του 1792 είχε αποδεκατίσει τον πληθυσμό. Την ημέρα που έφτασε ο Sibthorp στο ’ργος γινόταν παζάρι. Γυναίκες και άντρες ήταν ντυμένοι με προβατόγουνες.

προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

’λλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.

Ανακοινώσεις της Περιφέρειας