12 Αυγούστου 2020 ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αναζητήστε στην Πύλη Σύνθετη αναζήτηση

15/05/2008

Κτίριο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αργολίδας

Δήμος Άργους


Κτίριο Επιμελητηρίου Αργολίδας
Το μέγαρο του επιμελητηρίου στο Σιταροπάζαρο.

Λαμπρινίδου και Κορίνθου στην πλατεία Δερβενακίων. Πρόκειται για διώροφο κτίσμα, αρκετά μεγάλο και διακρίνεται για τη συμμετρική διάταξη των ανοιγμάτων. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό από τη θέση που βρίσκεται. Αναπαλαιώθηκε πρόσφατα και εξακολουθεί να στεγάζεται το Επιμελητήριο, που κατά τη διάρκεια της επισκευής του κτιρίου είχε μετακομίσει προσωρινά σε κτίριο της οδού Κορίνθου.
Αξίζει να αναφερθεί πως το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αργολίδας ιδρύθηκε το 1966. Μέχρι τότε υπήρχε το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αργολιδοκορινθίας. Αρχικά στεγαζόταν σε νοικιασμένο κτίριο, μέχρι που το 1972 αγόρασε το παραπάνω κτίριο και απέκτησε έτσι δική του στέγη.
Το μέγαρο είχε περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου το 1963, όταν πέθανε στην Ατλάντα των ΗΠΑ ο ομογενής Κων/νος Π. Μπαμπαλιάρος. Επιθυμία του δωρητή Μπαμπαλιάρου ήταν να χρησιμοποιηθεί το κληροδότημα ως κλινική για τους πτωχούς. Επειδή ο στόχος ήταν ανέφικτος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, ύστερα από σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, να εκποιηθεί και τα χρήματα να διατεθούν για την αποπεράτωση του νοσοκομείου. Έτσι, το 1972 αγοράστηκε από το Επιμελητήριο αντί του ποσού του 1.600.000 δρχ.
Ο Μπαμπαλιάρος το είχε αγοράσει το 1917 από τον εμποροκτηματία Ιωάννη Γ. Μπότσο. Προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο Γεώργιος Αθ. Μπόμπος, ο οποίος — όπως μνημονεύεται στο συμβόλαιο — είχε αγοράσει το 1891 εργαστήριο με υπόγειο από τον Πέτρο Θ. Πετρίδη και τις Αγλαΐα και Βασιλική Δημ. Παπαστασινοπούλου. Επομένως, ο Μπόμπος πρόσθεσε στη συνέχεια τον πρώτο όροφο, μετά το 1891.

προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.

Αρχική

Πελοπόννησος Νομός Αργολίδος>Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή

Πολιτικός Χάρτης
Είδη Τουρισμού
Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού
Παραδοσιακά Προϊόντα

Διοικητική Υπαγωγή
Μέσα Μεταφοράς
Τουριστική Υποδομή
Παροχή Υπηρεσιών

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Πελοπόννησος
Νομός Αργολίδος
Νομός Αρκαδίας
Νομός Κορινθίας
Νομός Λακωνίας

Ανακοινώσεις της Περιφέρειας