05 Ιουνίου 2020 ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αναζητήστε στην Πύλη Σύνθετη αναζήτηση

23/05/2008

Κλίμα.

Δήμος Άργους

Το κλίμα του Άργους είναι ήπιο και εύκρατο, δεν προσβάλλεται από βίαιους και σφοδρούς ανέμους, ούτε πλήττεται από τα κύματα του Βορρά και τις κλιματολογικές τους επιδράσεις.
Ο βόρειος άνεμος δεν έχει μεν τη δροσερότητα κατά το καλοκαίρι, διότι περνά από τα άδενδρα όρη που βρίσκονται ανάμεσα στο Άργος και στην Κόρινθο, αλλά και το χειμώνα δεν είναι βίαιος και ορμητικός. Ο νότιος άνεμος που σε άλλες περιπτώσεις είναι θερμός και ενοχλητικός, είναι δροσερός και ζωογόνος, διότι πνέει από τη θάλασσα.
Η επαφή του με τον ήλιο καθιστά τη μεν γη του γόνιμη, το δε κλίμα του υγιεινό. Κατά την αρχαιότητα μάλιστα λατρευόταν και ο Ήλιος, γιατί το Άργος είναι πόλη ευήλιος και κατά το χειμώνα ακόμη.
Το Άργος έχει από την αρχαιότητα τη φήμη ότι βρίσκεται σε υγιεινή θέση, ότι οι κάτοικοί του είναι μακρόβιοι και ότι διαθέτουν καλό παράστημα ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση.
Φυσικές καταστροφές από φυσικά φαινόμενα δεν παραδίδονται για το Άργος. Μόνο κάποιες πλημμύρες αναφέρονται από τον Παυσανία. Οι σεισμοί είναι σπάνιοι και αβλαβείς, επειδή ίσως υπάρχουν πολλά υπόγεια κοιλώματα και φρέατα. Το έλος, ωστόσο, καθώς καθιστά την περιοχή τελματώδη λόγω του βάλτου, που δημιουργείται από τους Μύλους έως το Ναύπλιο, δημιουργούσε και δημιουργεί προβλήματα.

προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.

Αρχική

Πελοπόννησος Νομός Αργολίδος>Περιβάλλον Κλίμα

Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Πελοπόννησος
Νομός Αργολίδος
Νομός Αρκαδίας

Ανακοινώσεις της Περιφέρειας