27 Σεπτεμβρίου 2020 ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αναζητήστε στην Πύλη Σύνθετη αναζήτηση

09/07/2008

Δρυάδες - Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Πηγή: Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας

© Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας


Δρυάδες - Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας

Μύθοι, παράδοση και ιστορία συναντούν την Τέχνη, σ' ένα χώρο χτισμένο και τοποθετημένο αρμονικά, στη φυσική πινακοθήκη του αρκαδικού τοπίου. Το Μουσείο φιλοξενεί τη Συλλογή του Γιώργου Ι. Χριστοδουλόπουλου, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 500 σχέδια και χαρακτικά, Ευρωπαίων και Ελλήνων καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, μικρά γλυπτά, ιστορικές φωτογραφίες, νομίσματα, χαρτονομίσματα, εκδόσεις τέχνης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

Με την προβολή ενός slide show, η Αρκαδία μέσα από 120 μεγάλα έργα, από τις πινακοθήκες όλης της οικουμένης, δίνει την ευκαιρία μιας περιήγησης στην ευρωπαϊκή ζωγραφική, από την Αναγέννηση ως τους ιμπρεσιονιστές.

Το Μουσείο διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη τέχνης, ιστορίας, λογοτεχνίας και κοινωνικών επιστημών, με περισσότερα από 1.000 βιβλία, μεταξύ των οποίων πολλές σπάνιες εκδόσεις από τον 18ο ως τον 20ο αιώνα.

Οι Εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου, στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, εκτείνονται σε πέντε κυρίως αίθουσες με συνολικό εμβαδόν 640 τμ., στις οποίες κατανέμονται τα εκθέματα συνοδευόμενα από ιστορικές και τεχνοκριτικές πληροφορίες.

Στους χώρους του Μουσείου περιλαμβάνεται και η αίθουσα προβολών και πολλαπλών χρήσεων "ΑΛΚΙΝΟΗ", του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας , 140 τ.μ. Πρόκειται για την αναδιαμόρφωση παλαιού αυτόνομου, πέτρινου κτιρίου, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Η αίθουσα προβολών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του συγκροτήματος των Δρυάδων και περιβάλλεται από ένα περίπου στρέμμα, αρμονικά διαμορφωμένου εξωτερικού χώρου.

προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δρυάδες - Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας


’λλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.

Αρχική

Πελοπόννησος Νομός Αρκαδίας>Πολιτισμός Μουσεία

Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Πελοπόννησος
Νομός Αρκαδίας
Νομός Λακωνίας

Ανακοινώσεις της Περιφέρειας