25 Οκτωβρίου 2020 ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αναζητήστε στην Πύλη Σύνθετη αναζήτηση

12/01/2009

Λέχαιο

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας


Η Ενετική γέφυρα στον ’σσο

Εδώ, που το πράσινο και το γαλάζιο δένονται με το δικό τους μοναδικό τρόπο, εκατοντάδες επισκέπτες περνούν αξέχαστες και ανέμελες στιγμές καλοκαιρινών διακοπών. Το Βόρειο τμήμα της Κορινθίας αποτελείται από μια σειρά ατελείωτων παραλιών που αλληλοσυνδέονται από εύφορους κάμπους εσπεριδοειδών, σταφυλιών και ελιών, που διακόπτονται από πεδινά και ημιορεινά χωριά.
Μετά την Κόρινθο και με κατεύθυνση προς Δερβένι, συναντάται πρώτος ο Δήμος ’σσου-Λεχαίου, με το Λέχαιο που είναι και η έδρα του. Το Λέχαιο πήρε τ’ όνομά του από τον μυθικό Λέχη, γιο του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα και της ξακουστής πηγής Πειρήνης, που ήταν κόρη του ποτάμιου θεού Αχελώου και ήταν το σημαντικότερο λιμάνι στους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους. Σήμερα, αυτός ο εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώρος ανήκει στο Δήμο Κορινθίων, ενώ το Λέχαιο, με το μυθικό όνομά του, αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Στην παραλία του βρίσκεται και ένα κάμπινγκ, για όσους προτιμούν αυτού του είδους τη διαμονή, δίπλα στη θάλασσα, σε ήσυχο σημείο, με τεράστιες λεύκες για σκιά. Μετά το Λέχαιο ο δρόμος οδηγεί στο Περιγιάλι, ένα πανέμορφο θαλασσινό χωριουδάκι με κρυστάλλινη παραλία, ιδανική για ξεκούραση και κολύμπι.
Το οδοιπορικό συνεχίζεται στον Κάτω ’σσο, που προσφέρεται για όμορφες διακοπές και ήρεμες περιηγήσεις, αφού συνδυάζει τη φύση με την καταπληκτική, φροντισμένη παραλία και την ήρεμη διασκέδαση, ενώ τα ταβερνάκια προσφέρουν νόστιμους μεζέδες της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.


προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

’λλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.

Αρχική

Πελοπόννησος Νομός Κορινθίας>Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή

Πολιτικός Χάρτης
Είδη Τουρισμού
Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού
Παραδοσιακά Προϊόντα

Διοικητική Υπαγωγή
Μέσα Μεταφοράς
Τουριστική Υποδομή
Παροχή Υπηρεσιών

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Πελοπόννησος
Νομός Αργολίδος
Νομός Αρκαδίας
Νομός Κορινθίας
Νομός Λακωνίας

Ανακοινώσεις της Περιφέρειας