11/09/2008
ΝΑΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας

Μοναδικής ομορφιάς ο περίφημος και επιβλητικός, ακόμη και σήμερα, αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, με τους μονολιθικούς κίονες, χτισμένος γύρω στο 540 π.Χ. Ελάχιστα μέτρα Βόρεια από αυτό το ναό βρίσκονται τα θεμέλια ενός παλαιότερου ναού του Απόλλωνα, του 7ου π.Χ. αιώνα, της εποχής δηλαδή που κυβερνούσε την πόλη ο τύραννος Περίανδρος. Αν έχετε λίγο χρόνο, ανοίξτε το τρίτο βιβλίο της ιστορίας του Ηρόδοτου και διαβάστε τα καμώματα αυτού του ηγεμόνα, που δοξάστηκε ως ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας.
Αφήνοντας την Αγορά και κατεβαίνοντας τα μνημειακά σκαλοπάτια των Προπυλαίων, σταθείτε για λίγο στην Κρήνη Πειρήνη, να δείτε τις λυγερόκορμες Κορίνθιες να γεμίζουν τα σταμνιά τους νερό.
Μέσα στο καταπράσινο και μεθυστικό τοπίο της Αρχαίας Κορίνθου και κοντά στους πρόποδες του θρυλικού Ακροκόρινθου, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της επαρχίας σε όλη την Ελλάδα. Συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, για να δουν και να θαυμάσουν τα κορινθιακά και τα ρωμαϊκά αριστουργήματα τέχνης που φιλοξενούνται στις τρεις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και σε υπόστεγα γύρω από την κεντρική αυλή. Μέσα από τα αναρίθμητα εκθέματά τους, ο επισκέπτης μπορεί να φανταστεί τη μακραίωνη ιστορία της λαμπρής αυτής πόλης και να παρακολουθήσει τη σταδιακή της εξέλιξη από τα νεολιθικά χρόνια ως τον Μεσαίωνα, τις περιόδους της ακμής, του πλούτου, έως και τις περιόδους της παρακμής και της τελικής πτώσης, που οδήγησαν στην ανοικοδόμηση μιας νέας σύγχρονης πόλης, της νέας Κορίνθου.


Οι σωζόμενοι εφτά μονολιθικοί κίονες του αρχαϊκού δωρικού ναού της Κορινθιακής αγοράς.

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.