12/01/2009
Βόχα

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας

Μετά τον Άσσο ακολουθεί το Βραχάτι, πόλος έλξης σημαντικής παραθεριστικής κίνησης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλά ταβερνάκια και εστιατόρια κατά μήκος της, προσφέρουν μοναδικές στιγμές απόδρασης στους επισκέπτες, που μπορούν και να καταλύσουν στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που αφθονούν στην περιοχή.
Το Βραχάτι οφείλει, εν μέρει, την ονομασία του στη θεά Άτη, τη θεά της καταστροφής. Η Άτη, προκαλώντας θεομηνία, πλημμύριζε το βαθύπεδο της περιοχής, προξενώντας ζημιές στις καλλιέργειες, τα ζώα και τους κατοίκους.
Ο Δήμος Βόχας περιλαμβάνει επτά κοινότητες: το Βραχάτι, το Βοχαϊκό, το Μπολάτι, την Ευαγγελίστρια, το Ζευγολατιό, που είναι και η έδρα του, το Σουληνάρι και το Χαλκί. Η λέξη Βόχα είναι αρχαιοελληνική και η ρίζα της σημαίνει έκταση γης πλούσια σε βοσκή και κατάλληλη για την εκτροφή βοών.
Από το Βραχάτι προχωρώντας προς την αγροτική ενδοχώρα του Δήμου Βόχας συναντάται η έδρα του Δήμου, το Ζευγολατιό, μια καθαρά αγροτική περιοχή, όπου υπάρχουν αρκετές μονάδες μεταποίησης, συσκευασίας και συντήρησης αγροτικών προϊόντων. Από το Βραχάτι, και με νότια κατεύθυνση, ο δρόμος περνά μέσα από αγροκτήματα, ανηφορίζοντας προς την αγροτική περιοχή της ενδοχώρας. Το «Σικυώνιο Πεδίον» που καταλαμβάνει τη δεξιά πλευρά του κάμπου, υπήρξε από τους πιο εύφορους κάμπους της Αρχαίας Ελλάδας.


Φωκάς, μοναστήρι
Παραλία Βραχατίου

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.